Ultimele zile ale Americii

Un titlu optimist intr-adevar. A fost un real deliciu dar care n-a tinut mult (cam 3-4 zile). Intre timp insa am descoperit un nou autor foarte bun si anume Paul Erdman. Un amanunt cel putin interesant al prezentei cartii este ca „relatarea acestor intamplari care au loc intre 1985 si 1987, a fost scrisa in 1980. Ea reprezinta parerea mea cu privire la ceea ce s-ar putea intampla„. Procesul de citire l-as putea asemana cu experienta de a sari dintr-o trasura intr-un monopost de Formula 1 la viteza maxima. Primele doua treimi din carte sunt anoste, plate si oarecum previzibile. Ultima parte insa este cu totul diferita, plina de suspans, emotie, tragedie, speranta, urmariri ca-n filme, schimbari bruste de pozitii si situatii… Mi-a placut. Cel mai potrivit si amuzant mod de-a incheia postul este prin reluarea unui citat si-anume:

„In lumea misterioasa si inchisa a finantelor la nivel inalt, a intrigilor politice si internationale, pretul loialitatii este masurat in conturi elvetiene”.

Ce mai poti sa zici? Urmatoarea carte pe lista, asa cum se poate vedea si in frumosul widget adaugat de mine in partea dreapta, este Panica din ’89 de acelasi savuros Paul Erdman.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria - Carti, • Paul Erdman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s