Panica din ’89

Panica din ’89 – Paul Erdman

O alta savoare economica marca Paul Erdman. O carte mult mai matura decat „Ultimele zile ale Americii„.

„O combinatie de masinatiuni financiare necrutatoare, un joc politic si santaje fara scrupule la nivel inalt ameninta sa declanseze cea mai mare catastrofa economica pe care lumea a cunoscut-o vreodata.”

Cam asa s-ar rezuma intr-o fraza intregul fir epic, dispus pe trei, patru si chiar cinci planuri uneori. Personal, am tras o singura concluzie, pe cat de simpla, pe atat de relevanta si pertinenta: bancherii mor ultimii. Astfel, in ciuda operatiunii de mare amploare, ce a implicat URSS, Elvetia, Germania, Japonia, America Latina, bancile americane au supravietuit si au reusit sa isi impuna categoric preferintele in preturile mondiale de titei si alte bunuri cu importanta deosebita in economia mondiala.

Reflectand mai mult la situatia creionata de Paul Erdman, as prefera sa nu vad niciodata aplicarea unui astfel de scenariu, desi, poate ne aflam deja in miezul unei importante operatiuni de acest fel. Totusi, pentru o viata mai vesela si un suflet mai curat, sa speram ca „Panica din ’89” va ramane ce s-a intentionat sa fie initial: un roman de fictiune.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria - Carti, • Paul Erdman

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s