Nu mai inteleg nimic [part3]

Astazi ma deplasam din punctul A in punctul B cu un scop nedefinit C, in, desigur, urbea X. Dupa toate cate mi-au vazut ochii, cu greu ma mai sperie sau impresioneaza ceva, insa azi am descoperit acel ceva. Imitandu-mi actiunea mai sus descrisa intocmai, un copil ii spune mamei sale: „Mami, Undertaker i-a facut aseara portile iadului lu’ unu si s-a lasat batut„. Dupa o asemenea remarca, cu siguranta a mai cazut o stea, sau s-a mai format un sistem solar.

Nu pot sa inteleg usurinta cu care se pompeaza avantajele prostiei si superficialitatii in creierasele fragile ale astora mici, ei ajungand sa fie mandrii de trasaturi morale pentru care ai lor parinti ar trebui impuscati. Nu vreau sa cred ca este atat de usor sa indobitocesti o mare masa de oameni prin simpla prezentare a unor imagini in nenorocita de cutie cu tub catodic spanzurata de un cablu. Nu vreau sa cred ca viata si gandirea americana au devenit stari utopice, idealiste, iar celelalte valori au cazut total in derizoriu.

Nu sunt absurd; nu vreau ca acel copil de 4 ani sa se uite tot la Tom si Jerry si Captain Planet doar pentru ca eu asta faceam la varsta lui. Inteleg ca timpul trece, vremurile se schimba, generatiile se intersecteaza din ce in ce mai putin. Inteleg asta. Dar de aici pana la a sanctifica si idolatriza niste mijloace de impregnare a spiritului stupid american in sufletele nevinovate ale copiilor e cale lunga.

Ceea ce ma revolta si mai tare este ca nimeni, dar absolut nimeni, nu face nimic, dar absolut nimic pentru a invata copiii ce influente le sunt sau nu benefice. O lume fara informatie si fara educatie este o lume moarta. Desi nu sunt Nostradamus si, nici macar, neaosa Mama Omida, sunt convins ca asa va ajunge si lumea noastra. O lume superficiala, fara valori, locuita de oameni care vor incepe sa reactioneze asemenea animalelor ce se sperie de propria imagine din oglinda.

As mai avea cate ceva de scris, dar sunt prea obosit si prea enervat pentru a le putea puncta.

Reclame

4 comentarii

Din categoria Personal

4 răspunsuri la „Nu mai inteleg nimic [part3]

 1. Cam aiurea faza „ce influente le sunt sau nu benefice”. Fiecare se comporta altfel si e subiectivism total cand zici ca ceva nu-i benefic. Poate copilu’ o sa vrea sa fie indobitocit, nu?

 2. kr!s

  Nu, copilu’ e ca o foaie alba. El nu stie nimic. Tot ceea ce va deveni mai tarziu va fii in general din vina parintilor. Educatia nu se face cu exemple teoretice, ci cu exemple practice. Adica un fel de.. facem ce zice preotul sau ce facem ce face preotul?

  Buna observatie maestre, insa nimic nou sub soare…

 3. kr!s

  am scris ca o ciubota. facem ce zice preotul..sau facem ce face preotul?

 4. wikilife

  Ma, e dreptul fiecaruia sa aleaga maniera in care sa se dezvolte. Se intelege kris, no problem.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s