Puterea leului

Leul are muşchi. Asta este ceva ştiut, unanim-acceptat, de necontestat şi de nedemonstrat. Leul înspăimântă, dar în acelaşi timp, prin puterea sa, impune respect printre cei din jur. Respect şi încredere. Nimeni nu are tupeu să înfrunte un leu. Nimeni nu are tupeu nici măcar să se gândească să aibă îndeajuns tupeu pentru a înfrunta un leu. Asta este, de asemenea, ceva ştiut, unanim-acceptat, de necontestat şi de nedemonstrat. Uitaţi-vă numai la el: acei ochi de sidef, acea privire feroce, acea gură sfâşietoare, acel surâs morbid… Toate impun teamă, dar mai ales respect. Imaginaţi-vă acum întreagă imagine dublată. Doi lei cu muşchi, ochi de sidef, privire feroce, gură sfâşietoare, surâs morbid şamd. Cu doi lei impui teamă şi respect oriunde te-ai afla, în faţa oricui, în orice circumstanţă. Pentru că, da; leul este Ză Ching.

De ce dracu tot bat eu câmpii aci, vă întrebaţi, desigur. Astăzi, aceeaşi zi de miercuri, aceeaşi întâlnire cu nenea chioşcaru’ vânzător de ziare, aceeaşi polemică. Ziarul costă 10,9 lei. Cu banii ăştia nu există. S-a terminat, n-a venit, a luat foc, s-a evaporat… nu contează. Nu există.  În momentul în care, însă, cei 10,9 lei se metamorfozează subit în 13,0 lei, ziarul cu pricina apare ca din lampa lu’ Alladin, dosit într-o cutie răpănoasă de sub tejghea şi, ghiciţi ce, şi cu o cărţulie ataşată.

Morala: Leul. Pentru cei puternici.

P.S.: Sper ca săptămâna viitoare, odată cu mărirea tirajului la 250.000 exemplare, să nu înceteze evenimentele ante-menţionate. O viaţă fără aventuri, certuri, bătăi e o viaţă pierdută.

Reclame

2 comentarii

Din categoria Jenibil, dar irezistibil

2 răspunsuri la „Puterea leului

  1. kr!s

    Deci sa nu te mai plangi de sistem, ca faci parte din el.

    Owned!

  2. wikilife

    M-am supus scurgerii implacabile a timpului si am fost impins pe calea nedreptatii de, desigur, ataraxia stoica cea omniprezenta si omniscienta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s