Posibilităţi nule spre infinit

Cam aşa concluziona un documentar probabilitatea existenţei vieţii extraterestre. Documentar de pe Discoperi Ceanăl, nu aşa… orice lepădătură boschetărească.

Pornind de la nivelul omului de rând, legat la ochi şi la mâini, alimentat cu o propagandă penibilă privind salvatoarea democraţie şi idealul american, care nu-şi poate contorsiona creierul astfel încât să admită posibilitatea existenţei lui E.T., vreau să-mi subliniez uimirea faţă de o variantă neluată în considerare (la care voi reveni imediat).

Puneţi un copil de 6-14 ani să vă schiţeze un extraterestru. Pot să jur că va desena un umanoid (corp + 4 membre), un cap uriaş dotat cu doi ochi şocanţi de negri. Dacă acel copil e un maniac al detaliilor probabil va atribui şi câte 3 degete fiecărui membru.

Revin acum şi vă întreb: dacă acei extratereştrii [care există 99,9% (aia cu balonul meteorologic e deja basm)] nu respectă câtuşi de puţin legile noastre fizice? Dacă în lumea lor nu există noţiunile de viaţă, fiinţă, apă, aer… dacă în lumea lor ei nu văd, nu aud, nu miros ci pur şi simplu… simt? Viaţa umană este bivalentă: două mâini, două picioare, doi ochi, două urechi, bun-rău, stânga-dreapta, lumină-întuneric, zi-noapte, nord-sud, est-vest, mort-viu, rai-iad şi lista poate continua practic la nesfârşit. Dacă în lumea lor, viaţa (şi ea incertă) se învârte în jurul a trei valenţe? Sau a cinci?

Singura… temere ca să o numesc aşa, e legată de posibilitatea ca prietenii noştri să fie foarte evoluaţi, să vină cu o farfurie zburătoare şi să ne pârlească cu o rază laser. Cel puţin Hollywood-ul aşa a intenţionat să o formeze (cu sau fără finanţări guvernamentale).

Dacă însă, contrar aşteptărilor, în momentul ciocnirii civilizaţiilor, vom realiza că suntem atât de diferiţi încât din încercarea de a ne asimila unii pe alţii ne vom auto-distruge? Asta deoarece nu cred că civilizaţiile de departe chiar vor să ne omoare după ce ne-au salvat curul de la distrugere (aici şi/sau aici).

Deşi pare ciudat, câteodată chiar stau şi-mi pun astfel de întrebări.

P.S.: Nu uitaţi, pot fi printre noi!

Reclame

5 comentarii

Din categoria Teorica Conspiraţiunii

5 răspunsuri la „Posibilităţi nule spre infinit

 1. Dă-mi un singur motiv plauzibil pentru care nu aş crede că tu nu eşti unul din ei. :))

 2. wikilife

  Dacă aş fi fost unul din ei probabil m-aş fi teleportat dracu din ţara asta. Bine însă că măcar sunt dotat cu un bec oranj în vârful degetului.

 3. dionis

  Universul nu e altceva decat un imens bloc … noi raim la etajul 4 …extraterestrii la etajul 6 si chupacabra la parter .. ne mai intalnim din cand in cand in lift ..

  da eu sunt sigur ca daca nui deranjam cu muzica noastra no sa fie altceva intre noi decat un simplu „Buna ziua”

 4. wikilife

  Corect. Daca ar fi fost sa fie ceva grav s-ar fi petrecut de muuult timp. Asa cum e acum sunt sigur ca Obama si liderul martian isi trimit bezele pe mess zilnic.

 5. Pingback: SFera « Wiki Life

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s