Imposibil!

Am momente când stau şi eu şi reflectez întocmai precum nenea ăsta care-şi miroase deştele. Iau la rând cam tot ce poate fi trecut prin spectrul gândirii mele şi îl deşir nod cu nod exact aşa cum făceam cu puloverele vechi ale bunicii. Găsea săraca de ea un guler, două mâneci şi un luuung fir de lână.

Îmi place să ştiu mereu ce mă aşteaptă. Din punctul ăsta de vedere sunt un auto-conservator convins. Un punct slab al meu este viteza slabă de reacţie la evenimente subite, neplănuite. Când un astfel de moment te loveşte, iar tu te blochezi, fără absolut nicio reacţie, rămâi cu stupida şi umila consolare a inexistenţei spiritului spontan de reacţie.

Ţi-ar plăcea să ştii că odată îndeplinit rolul pe care zeiţa Fortuna ţi l-a încredinţat, vei putea trăi liniştit tot restul vieţii, departe de griji şi probleme. Asta o doreşte şi o ştie oricine, e inutil să o mai repet şi eu.

Într-o zi însă scoţi capul din mâlul care se acumulează cu fiecare zi în jurul tău, te ştergi cu mâinile la ochi, aruncând resturile în lături şi deodată eşti orbit. O lumină puternică simţi cum îţi iradiază pupilele închise deja, speriate de impactul cu lumea vie. În subconştient ţi se creează impresia liniştitoare că Soarele a prins o zi bună, croindu-şi drum cu razele sale printre nori.

De fapt, lumina ucigătoare provine de la foc… Un foc ce a cuprins totul, stânga, dreapta, clădirile din jur, parcul unde odinioară se jucau copiii, corcoduşul din care ai căzut la 6 ani; totul arde furios. Odată trezit din şocul provocat de apocalipticul lumii reale, observi că şi tu ai luat foc. Da, tu, fiinţa perfectă, supremă. Până să încerci să opreşti incendiul, realizezi că n-au mai rămas din tine decât un gât şi două mâini.

Deocamdată.

Bunica ar fi fost acum bucuroasă că ar fi avut ce face cu sacii întregi de gulere şi mâneci.

Un comentariu

Din categoria Personal

Un răspuns la „Imposibil!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s