Utopia din spatele utopiei

De cele mai multe ori un mic eveniment de două-trei secunde schimbă întreaga viziune umană formată în ani şi ani de viaţă, viziune care te convinge că le ştii şi că le-ai văzut pe toate.

În ultimile cinci zile, am realizat cât de greu este să fii singur, independent, să ai grijă de o afacere de unul singur, să nu ai la cine să apelezi decât printr-un amărât de telefon. Experienţa acestor zile aş putea spune că m-a călit, dar aş minţi. Mă simt la fel ca înainte, doar că mult mai îngrijorat pentru anii ce vor urma, ani în care voi fi la multe sute de kilometri de familie, prieteni, oraş natal (Urbe X, vorb-aia). Am 90% siguranţa că mă voi descurca, că voi face faţă provocărilor şamd, dar intervine acel 10% atribuit situaţiilor neprevăzute, situaţii care , slavă domnului, zilele astea au fost mai mult decât dăstule!

Am conchis ceva în urma acestor zile? DA! Singura variantă de supravieţuire în jegul ăsta de ţară e să te cari cu prima ocazie din ea. Prinzi un căruţ de butelii către vest? Du-te! Un avion low-cost cu juma de motor şi o aripă împuşcată ce duce la New York? Du-te!! România nu e decât o groapă în care dacă nu te zbaţi continuu eşti îngropat în 3 metri de pământ.

Corect, peste tot e corupţie, e mafie, e tunuri, e de toate, da’ frate, afară merge sistemul! Afacerile naşpa se derulează zilnic peste tot, dar nu afectează justiţia, sistemul sanitar, infrastructura, sistemul educaţional şamd. Uitaţi-vă şi voi la articolul ăsta. Cum să trăieşti în ţara asta de tot rahatul? Cum să mai simţi o urmă de patriotism când jegurile astea cumpără locomotive care merg cu 200 la oră… practic nicăieri? Cum?

Altceva, şi cu asta termin. Am participat la o… semi-discuţie despre cât de căcat a fost vara asta d.p.d.v. turistic. Combatanţii mei se văitau că mass-media a făcut anti-reclamă la litoral şi că, vezi dom-le, de-aia n-a venit ei turiştii care este. Din ce ştiu eu, anti-reclama este o prezentare falsă a unui obiectiv/loc/eveniment, menită să-l discretiteze în faţa celor posibil interesaţi. În cazul în care ai fi avut noroc să ajungi la mare în mai puţin de trei zile de mers cu maşina,  vara asta, în Urbea X, nu ai fi avut ce să faci. Când singurele spectacole sunt prezentate ca alături, te dai un pas înapoi, te uiţi în jur şi te întrebi: atât se poate? Păi cam da… Ok, am plecat! (Cât mai pot).

Reclame

4 comentarii

Din categoria Personal

4 răspunsuri la „Utopia din spatele utopiei

  1. dionis

    :)) lasa ca au unde sa mearga locomotivele alea … in curba la Targul de Floci, vorba lu’ Badea. Fenomenul cocalar s-a raspundait pana prin institutii, numai ca ma intreb, oare ce pitipoanca pica la agatat daca te prezinti cu locomotova ca si cu un ferrari ?

  2. Romania este probabil tara saraca cu cea mai bogata piata de produse de lux, tocmai din acest motiv. Niste cocalari imputiti s-au imbogatit peste noapte, nu stiu ce i-a lovit, au munti de bani si se gandesc… hm, ce sa facem cu ei; hai sa luam chestii scumpe, n-o-r-m-a-l!

  3. magykhurin

    Frateeeee, mare dreptate ai cu jegu’ asta de tara! La fel si cu spalatul putinei la prima ocazie. Doamne, arata-te o data sansa ordinara! Oricum, nu numai in domeniile de mai sus e mizerie, te-ai uitat putin prin mult prea mult si prost mediatizatul invatamant? Iti spun eu, e la fel. Dar ce sa mai faci… bagi Silmple Plan la greu, te uiti de 30 de ori la Stapanul Inelelor, citesti toate cartile pe care poti sa pui mana scrise de Tolkien si le lasi nibii de griji macar pt. cateva minute. „Fuck with all” ar zice un fost coleg… si de data asta eu zic: sa traiesti caci adevar graiesti!

  4. Cu speranta unor zile mai bune, iti urez sa ne intalnim la o cafea/suc/bere in cu totul alta parte a planetei asteia pe cale de disparitie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s