De ce nu merg treburile în țara asta

Nu, nu este un articol exhaustiv privind starea de rahat a lucrurilor din țărișoară, ci doar o mică frântură din experiența mea de azi.

Ajuns acasă după o zi istovitoarea în care am făcut nimic, descopăr în cutia poștală un plic alb cu sigla UPC (furnizorul meu de servicii TV + internet) și cu mențiunile Urgent! și Foarte important pentru dumneavoastră! Vă dați seama că am rămas complet șocat. Întrebarea inerentă care se punea era: ce dracu oi fi câștigat? Plin de entuziasm sfâșâi plicul (cu degetele, nu cu dinții), scot conținutul și purced în a citi.

Deoarece time means money o să rezum ceea ce mă anunța deosebita firmă: adresându-se cu stimă, evident, eram înștiințat că trebuie să plătesc până pe 25 (duminică, poimâine) suma de 71,40 lei, că altfel mă ia mama dracu’. Ce dracu, așa repede? Arunc rapid un ochi la data emiterii: 13 octombrie; carevasăzică, 10 zile între data trimiterii și data primirii. Poșta Română, iute ca vântul și ca gândul, dar asta este altă poveste.

Disperat de posibilitatea partajării de mirobolantele servicii oferite de compania monopolistă UPC mă duc repede-repede la casierie să achit fabuloasa sumă. Ajuns acolo văd postat pe ușă un afiș carton format A3 pe care scria cu marker-ul textul (citez din memorie): calculatoarele nu funcționează, vă rugăm reveniți luni. Concluzia: marker-ul de lângă masă, niciodată nu te lasă.

Mă oftic că nu mai aveam baterie la telefon să-i trag și-o poză. Vreau să plec din jegul ăsta de țară. Acum.

Reclame

5 comentarii

Din categoria Jenibil, dar irezistibil, Personal

5 răspunsuri la „De ce nu merg treburile în țara asta

  1. Posta Romana a ramas la stadiul de postalion. Ei inca mai trimit scrisori cu rucsacul, calare pe cal. Pe drum se schimba caii si tot asa. Sa dea dracu sa fie iarna si caii sa n-ai lanturi.. atunci sa vezi !

  2. Am ajuns la un asemenea nivel de sictir incat nu ma mai mira nimic. Ai un blog misto. Te-am adaugat la blogroll.

  3. magykhurin

    Da, inca o dovada a halului in care a ajuns tara asta amarata! De ce naiba m-oi fi nascut eu aici?!! Oricum, legat de posta romana, eu inca mai astept o carte pe care am comandat-o acum 2 saptamani si 3 zile. Pe site scria ca trimiterea dureaza maxim 10 zile. Na, cu toate problemele tot trebuie „sa traim bine”! Da, draga noastra tarisoara se scalda in prostie cu aroma de ipocrizie!

  4. M-am saturat sa mai numar zilele trecute de cand astept seria de carti a lui Radu Cinamar.

  5. Kr!s

    Voi nu v-ati saturat? /:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s