Confesiunile unui Asasin Economic

Confesiunile unui Asasin Economic - John Perkins

La sfârșitul volumului autorul ne îndeamnă să popularizăm cât și cum putem nenorocirile săvârșite de guvernul american, dezvăluite pe tot parcursul cărții. Confesiunile unui Asasin Economic, o carte pe care mă țineam de mult să o citesc și care, așa cum mă așteptam, nu dezamăgește câtuși de puțin. Asasinii economici sunt noua armă a corporatocrației, a căii către un guvern mondial. Dacă, unde și când ei nu reușesc, intervine armata. E singura soluție. Ceea ce fac acești AE e simplu, dar diabolic de inteligent: prin calificarea și experiența lor vastă în domeniul economic, ei trebuie să convingă țări în curs de dezvoltare (ca România, exact) să devină datoare pe viață Statelor Unite prin împrumuturi uriașe pentru dezvoltare (drumuri, rețele energetice, clădiri… chiar și servicii de salubrizare), sau pur și simplu pentru acoperirea găurilor bugetare.

Asasinii Economici întocmesc rapoarte ce prezic o creștere economică de 2-3-4-5 ori mai mare decât cea reală rezultată în urma respectivului împrumut. Aceste țări în curs de dezvoltare nu vor avea niciodată bani să restituie banii Statelor Unite, astfel că vor deveni sclavii americanilor. Nu puteți să ne dați banii înapoi? Nicio problemă… ce aveți voi acolo? Aaa, petrol, ia dați-l încoa. Ce mai aveți voi acolo? Aaa, voturi în ONU… ia dați-le și p-alea. Aaa, ce vreți voi, să atacați Israelul… Nu, ia stați voi cuminți. Și tot așa. De unde dau americanii toți acești bani vă întrebați. Sistemul monetar internațional are ca monedă de referință dolarul care astăzi nu se mai tipărește pe baza unui fond economic din aur sau ceva asemănător, ci pe simpla încredere a întregii lumi în extraordinara economie americană. Astfel, pentru SUA, distanța dintre colaps total și supremație mondială este una infimă, aproape insesizabilă. Este de ajuns ca anumite state foarte influente să schimbe moneda de referință din dolar în euro și America se va prăbuși. Nimeni nu are tupeu încă să facă așa ceva. Încă.

Revenind, mai sunt desigur și țări care refuză sclavia, țări precum Panama sau Irak. Aaa, nu vreți banii noștri? Atunci înseamnă că reprezentați un pericol global și trebuie să fiți eliminați. INVAZIE!!! ARMATĂ!!! MOARTE CIVILILOR!!! CONTROL GLOBAL!!!

Mai multe nu vă dezvălui pentru că ar trebui să intru în detalii mult prea mult. Vă las plăcerea de a citi și de a vă spune impresiile aici sau, dacă aveți, pe blogul vostru.

Bulgăreală plăcută și spor la citit!

Anunțuri

3 comentarii

Din categoria - Carti, • John Perkins

3 răspunsuri la „Confesiunile unui Asasin Economic

  1. magykhurin

    Felicitări pentru recenzie. Tocmai m-ai făcut sa-mi comand cartea!

  2. Multumesc. 🙂 Cartea devine si mai interesanta daca mai citesti si Coruptia marilor puteri si Clubul Bilderberg, ambele de la Editura Litera, Colectia Bestseller International. Garantez!

  3. Musulmanul

    Mai bine ne-am pregati pentru 20012

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s