Of, discriminarea mea…

DISCRIMINÁRE, discriminări, s.f. = Politică prin care un stat sau o categorie de cetățeni ai unui stat sunt lipsiți de anumite drepturi pe baza unor considerente neîntemeiate.(Dexonline.ro)

Am văzut în seara asta la tembelizor ceva ce m-a enervat rău rău rău. Florin Salam a participat, împreună cu o duduie, la concursul Eurovision România, piesa sa clasându-se pe un onorabil loc 50 din peste 100 de alte compoziții. La aflarea rezultatului, Florin Salam s-a ofuscat că… vezi doamne, nu a intrat în primii 15 pentru că e țigan și nu pentru că, doamne ferește, ar fi avut o melodie jenantă. Am zis că m-a enervat o chestie. De fapt mă enervează mai multe.

În primul rând, toți maneliștii ăștia au făcut căruțe de bani grohăind și recitând nume cu aer mafioțesc pe la diverse petreceri. Un solo!, acompaniat de un fără număr de un număr infinit de ori și buf! încă un strat de euroi sub saltea… asta nu mă deranjează. Chiar îi stimez că au avut îndeajuns de mult creier încât să profite de prostia umană în general și de grandomania românească în particular pentru a ajunge acolo unde sunt. Tot respectul. Acuma însă, după ce au făcut căruțele de bani, s-au gândit că o mână de vopsea călduros nuanțată nu ar strica, așa că cei mai mulți renunță la manele pentru o combinație între stilul care i-a consacrat și muzică bună, cultă. Ies în lume pe la diferite concerte, concursuri cu compoziţii proprii interpretate sau nu de ei înşişi sub numele adevărat sau sub pseudonim. Jenant!

În al doilea rând mă enervează că nu înţeleg cum funcţionează şmecheria asta cu discriminarea. Cum dracu sunt ţiganii discriminaţi în România? Pentru că sunt în general consideraţi hoţi, nenorociţi, scandalagii, oameni de care să te fereşti? Şi ce e greşit în asta? Tot comportamentul lor de 2000 de ani, de când or fi pe aici te face să tragi astfel de concluzii. În toată existenţa lor nu au făcut altceva decât să se comporte în mod barbaric cu toţi cei care au încercat să socializeze cu ei. Trecând la partea cu discriminarea, EU mă simt discriminat. Doare pe cineva undeva de mine? Da, în trei litere cum ar zice Badea. Cum spuneam, EU mă simt discriminat pentru că ţiganii primesc nşpe mii de ajutoarea de la stat când au şi ei tot două mâini şi două picioare ca şi mine. EU mă simt discriminat când în cazul unui conflict, poliţia mă arestează pe mine, mă interoghează şi îmi trage şi vreo două scatoalce, dar în cazul unor ţigani nu, că ei sunt periculoşi şi nu avem voie să îi atingem. Cum să nu mă simt EU discriminat când orice facultate din România la care aş vrea să mă duc are locuri rezervate pentru ţigani doar pentru că SUNT ţigani. De ce nu şi pentru machidoni? De ce nu şi pentru lipoveni? De ce nu şi pentru saşi? Şi, desigur, de ce nu şi pentru găgăuzi? Au învăţat placa asta şi o cântă sus şi tare: nu mai vrem discriminare, vrem să fim trataţi la fel! Înţelegeţi odată că voi nu sunteţi discriminaţi, ceea ce sunteţi voi e un cuvânt asemănător ca formă, total opus ca sens; se cheamă Pri-vi-le-gi-aţi!!!

Da, ştiu că am o gândire bolnavă…

Reclame

8 comentarii

Din categoria Jenibil, dar irezistibil

8 răspunsuri la „Of, discriminarea mea…

 1. anonim

  esty retartdat frate, ori nu ai ascultat piesele, ori nush ce dracu ai…florin salam are o voce extraordinara…mai gandeste-te…asculta melodiile…

 2. dionis

  :)) not at all

  e doar gandirea unuia care vede ce se petrece in jurul lui si nu ezita sa-si puna cateva intrebari de bun simt.

 3. kr!s

  Mai mult de juma’ de Romanie se uita la State si zice ca ‘joaca bine!’. asta ai uitat sa mentionezi.

 4. anonim – ti-am zis ce am, se numeste gandire bolnava. Florin Salam este un geniu muzical. Corect.

  dionis – multumesc. Asa speram si eu :)).

  kr!s – atunci inseamna ca de-aia nu si-au votat favoritul la Eurovision… se uitau la State de Romania.

 5. magykhurin

  Gândire bolnavă de unde?! Prima oară când am aflat că ăsta participa la Eurovision România am rupt o foaie din caiet si am … sugurumat-o (eram la sc) – voisem sa fac si cu gâtul unui coleg imbecil aceeasi chestie, dar m-am abtinut -. Ideea e ca in tarisoara noastra ipocrizia si incultura ating cote alarmante. Eurovisionul a ajuns oricum de rasul lumii!

 6. EU

  bai astia care comentati aiurea in tranvai… am 2 vorbe sa va spun:
  1. Salam e doar un manelist cu ceva melodii reusite, bune de un chef sau de un „bairam” dar nicidecum mai mult.
  2. Mare parte din repertoriul lui e copiat si adaptat cu accente tiganesti. Deci sa nu va aud cu „geniu muzical”.
  Si da imi place salam alaturi de un pahar de tarie in mana si niste pitzipoance energice care sa faca atmosfera. atat.

 7. rain

  Ai dreptate wikilife.Ei sunt privilegiaţi în toate cele: liceu,facultate,burse,etc.Eu mă simt discriminată în faţa unui rrom când vine vorba de un examen de admitere,sau mai ştiu eu ce.Şi nu e normal,ei sunt doar un procent de 2.5% spre deosebire de maghiari(nu că mi-ar fi dragi) ori basarabeni care nu beneficiază de mai nimic.

 8. geo

  baa! fir-ati ai dracu cu tiganii vostri cu tot!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s