Timpul fuge

Ridici ochii din monitor și vezi pereți. De regulă patru, nu mai puțin de trei. Albi, nuanțați divers, tapetați sau doar pătați, sunt niște pereți. Au asistat pasiv la tot ce ai făcut, tot ce ai văzut, tot ce ai ascultat. Gândurile ți-au mai rămas și nici alea îndeajuns. Singura limită e cerul, ți se spune. Până la el te inoportunează o placă de beton. Sau de rigips. De la caz la caz. Ești închis, te-ai încuiat pe dinăuntru, iar cheia s-a topit. Ușa a dispărut, acum camera e o sferă, iar tu o vrei distrusă. Odaia în care ai crescut ți-a devenit dușman, când ea încearcă să te-ajute. Sacrificiul ei îți pare o amenințare. Prea des interpretezi greșit semne evidente. Forma sferică previne leziuni pe care ți le-ai provoca. Te ține închis doar pentru a te proteja. Dușmanii adevărați sunt afară. Lumea e în flăcări iar tu ești într-un iglu etern. Nu știi ce s-a petrecut, tu doar vrei să scapi. Poate pentru că nu tu ai ales să fii aici, poate pentru că te crezi îndeajuns de puternic pentru a lupta. Nu-ți distruge singurul prieten. E tot ce ți-a rămas. E tot ce te ține la distanță de flăcările exteriorului.

Într-un plan concret, ne-am dus dracu. Ca să folosesc un clișeu la modă (că doar de-aia e clișeu): oamenii de știință au dezvoltat o nouă tehnologie prin care au creat carne de pui în condiții de laborator. Mai multe detalii aici. Au făcut-o. Problema nu e asta însă. Nici că o vor introduce (mai mult ca sigur) inițial în țări precum România. Nici că încalcă orice normă de rațiune existentă în cadrul civilizației noastre. Nici asta. Problema e că există oameni care declară senin, citez: Eu abia astept sa mananc carne creeata in laborator. Nu voi mai avea sentimentul de vinovatie ca au fost sacrificate animale si au murit in chinuri pentru ca moi sa mancam.Orice taietura implica durere, chiar si atunci cand taiem un fruct. Am încheiat cu o uriașă scârbă-n vârful limbii citatul. Personal, o să mă aplec asupra Bibliei cât de curând, în special către părțile sale finale. Măcar să știu la ce să mă aștept. De început a început demult.

Reclame

3 comentarii

Din categoria Personal

3 răspunsuri la „Timpul fuge

  1. A inceput de mult, e-adevarat, desi unii isi imagineaza scenarii apocaliptice de tip arhaic, intr-una din zilele anului 2012, cel mai probabil asemanatoare cu cele din film. Se pierde orice urma de sacru, ne transformam incet incet in materie inerta, ne plasticizam voit sub mirajul evolutiei. Iar despre tranzitia cu pricina… se simte din ce in ce mai crunt nevoia trecerii catre o noua ordine mondiala, una purificatoare.

  2. EvilEssence

    Citatul este magnific. Tare as vrea sa intalnesc un „inteligent” din asta sa incerce sa ma convinga de o aberatie de genul. Asa m-as distra. 😀

  3. @Vlad: Cuvinte alese pe caracter pătrat. Va fi o nouă ordine mondială. Cu bune, cu rele, suntem prea slabi pentru a o respinge. Poate doar lumea musulmană să țină piept ceva mai mult.
    @EvilEssence: Am avut astfel de conflicte. Nu mai vreau.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s